onsdag den 22. juni 2016

Litterære opdagelser: Dussmann das Kulturkaufhaus

Adresse: Friedrichstraße 90, Berlin, Tyskland.
Åbningstider: Man-fre: 9-24. Lør: 9-23:30. 

Dussmann das Kulturkaufhaus er en stor forretning som både sælger musik, film, papirartikler og vigtigst af alt – bøger!

Forretningen består af 4 etager, hvor af størstedelen er tyske bøger. Det skal dog ikke afholde dig fra at tage derind. Dussmann har nemlig en rigtig fin engelskafdeling, med meget forskellig engelsk litteratur. Jeg endter altid med at købe fir mange bøger derfra, på grund af de finde udgaver de sælger.
Dussmann har længe åbent, hvilket er en fordel, hvis man går meget rundt i Berlin og har nogle lange dage. Vi benyttede os af deres hyggelige kroge i den engelske afdeling et par gange, hvor vi kunne sidde og bladre igennem nogle af deres mange bøger. Derudover findes der en cafe og restaurant i underetagen, som vi dog ikke prøvede.

Det første man ser når man træder ind i den store forretning er overfloden af bøger, men også den flotte væg med eksotisk beplantning. Væggen giver et rigtig fint udtryk til butikken, som også afbalancerer noget af al den trafik som er i butikken.
Der var hele tiden mange mennesker men fordi at stedet er så stort, er det ikke noget man lægger synderlig meget mærke til. Det skal dog noteres at fordi at stedet er så stort, så kan det også godt virke lidt overvældende og uoverskueligt – jeg fik langtfra set det hele og man kan bruge mange timer derinde. 
På trods af at forretningen ikke er en lille personlig boghandel, synes jeg stadig, at Dussmann bestemt er storslået, fascinerende og et besøg værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar