onsdag den 22. juni 2016

”Nimona” af Noelle Stevenson

Org. titel: Nimona – Forlag: Harper Collins – Udgivet: 2015 – Sidetal:272 - Sprog: Engelsk

”Nimona der er en ung formskifter med en kærlighed for ondskab, opsøger en dag skurken Lord Ballister Blackheart for at blive hans hjælper. Sammen danner de et skurkepar med Nimona som ”sidekick” der med sine impulsive men onde ideer, hjælper Ballister Blackheart med hans planer om hævn. De har sammen en mission: At bevise kongeriget at ridderen Sir Ambrosius Goldenlion og ”Instituttet for retshåndhævelse og helte” ikke er så retfærdige som folket tror de er. Uskyldige skurkemissioner eskalerer til en ond kamp hvor at Lord Blackheart indser, at Nimonas kræfter er lige så skumle og mystiske som hendes fortid. Hendes uforudsigelige vilde side er måske mere farlig end han er villig til at indrømme.”

Hvis man er til drager, riddere, smarte replikker, nemesis og skæve personligheder er Nimona bestemt værd at læse.

Nimona er en livlig, rebelsk og stædig pige der er fuld af krudt og springer ud i tingene uden at tænke over konsekvenserne. Hun påtager sig selv rollen som superskurken Ballister Blackhearts sidekick, på trods af Ballisters indvendinger.
Nimona starter som sidekick at blande sig i Blackhearts planer om at angribe kongen men fordrejer planen i sådan en grad, at den ikke passer ind i Ballisters eller verdenens orden. Tingene bliver nemlig gjort på en bestemt måde imellem helte og skurke i landet.
Det viser sig, at Blackheart ikke er så ond en skurk som man ellers skulle tro. Blackheart vil hævne sig på Institutionen på grund af en gammel rivalisering, og han vil derfor stoppe Institutionen som er magthaverne i landet. Det viser sig nemlig at Institutionen ikke er så gode som folket tror, og det vil Blackheart stoppe, ved hjælp fra Nimona.

Historien er en sjov fortolkning af det klassiske eventyr som vi kender det. Det foregår i hvad der ligner middelalderen med riddere og drager, men der inddrages også moderne teknologi i historien. Teknologien er en naturlig del af historien – der er ingen der stiller spørgsmål til hvorfor at Goldenlion og Blackheart render rundt med sværd samtidig med at Blackheart også har et kæmpe teknologisk våben der kan skyde med ”plasma”. Der er både store tv-skærme, videosamtaler og nyhedskanaler men intet af det virker ude af kontekst eller mærkeligt i historien, faktisk styrker det fortællingen.

Tegningerne i bogen er fine, og selvom at karakterne egentlig er tegnet meget enkle, tager det ikke noget fra historien, da man bliver revet med af handlingen og Nimonas charme. Faktisk endte jeg med at holde meget af karaktererne i historien som ikke var ensidige og som overraskede på godt og ondt.  

Jeg er vild med tegneserien og alle dens karakterer. Historien er både humoristisk og til tider seriøs, samtidig med at den er pakket med aktion. Det er en historie som overraskede mig flere gange, og som jegvil kunne læse mere end én gang. Den er fyldt med aktion men hvad jeg synes var endnu bedre var dynamikken mellem karaktererne og deres indbyrdes forhold. Jeg blev bestemt ikke skuffet da jeg læste Nimona, og jeg vil bestemt læse den igen og nyde de farverige karakterer på ny. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar