søndag den 16. oktober 2016

Forfatterarrangement med Julie Kagawa


Mandag d. 26. september drog jeg mod Frederiksberg Centret for at deltage i et forfatterarrangement med den amerikanske forfatter Julie Kagawa, som HarperCollins Nordic og Bog & Idé havde arrangeret.
Jeg var meget spændt på at se og høre Julie Kagawa, da jeg har set meget til hendes (mange) serier på de sociale medier, men endnu ikke selv har haft mulighed for at læse nogle af hendes bøger endnu.
På vej derind vidste jeg ikke hvad jeg skulle forvente af arrangementet og Kagawa, men det viste sig at være et stille og roligt arrangement.

Vi var en lille håndfuld læsere og resten var ellers bloggere som deltog i arrangementet. Vi skulle mødes i Frederiksberg Centrets Bog&Idé, hvor at vi blev modtaget personligt af HarperCollins og Julie Kagawa selv, som gav os alle hånden - jeg blev noget starstruck. Derfra gik vi i samlet flok op i nogle mødelokaler, hvor at selve arrangementet skulle foregå.
Da vi kom ind i lokalet var der stillet vand og stole frem til os - og på stolene lå der nogle meget flotte goodiebags med Talon logoet på forsiden. Det var først under selve interviewet at jeg fik kigget i min goodiebag, og til min store overraskelse så jeg, at den nyeste bog "Oprørerne" af Julie Kagawa som lige var blevet udgivet på dansk samme dag, lå i posen. Derudover lå der også i posen malebogen "Fantastiske væsener og hvor man finder dem" og nogle tusher og farveblyanter dertil. Jeg vidste hjemmefra da jeg købte en billet/plads, at der ville være en goodiebag med i betalingen, men jeg havde ikke regnet med at den nyeste bog i Sagaen om Talon ville være med i!. Jeg fik af vide af HarperCollins at nettene var lavet specielt til selve arrangementet, hvilket jeg synes var sådan en fin idé.

Vi fik alle sat os til rette, og interviewet gik igang. Det var meget nede på jorden, og der var en rigtig hyggelig stemning. Julie Kagawa er sådan en venlig og sjov person, og det smittede af på os alle, hvilket også gjorde aftenen rigtig god. Under interviewet talte hun blandt andet om selve handlingen i Sagaen om Talon og om handlingen i den første bog Dragerne. Hun snakkede også om hvordan at hun holder sig til at skrive fantasy med overnaturlige væsener og ikke umiddelbart kunne finde på at skrive andre genrer foreløbigt. Hun fortalte også om sine yndlings forfattere og hvordan at hun som ung, blev inspireret til at skrive som dem - Hun ville have sine læsere til at græde, ligesom hun selv havde gjort, sagt med et glimt i øjet. Der blev stillet en masse spørgsmål, også fra publikum, og der blev grinet en masse undervejs.
Da samtalen var slut, havde vi mulighed for at få vores bøger signeret, og her fik jeg både signeret Dragerne som jeg selv havde medbragt, men også Oprører som vi jo netop havde fået. Julie tog sig god tid til alle og der var rig mulighed for at snakke med hende, få taget billeder med hende, og hun var bare så sød mod alle.

Jeg har efterhånden været til lidt forskellige slags forfatterarrangementer, og dette var bestemt et af de bedste jeg har været til. Det var så nede på jorden, hyggeligt og "intimt". HarperCollins havde gjort det rigtig godt - Props til jer! Jeg var også meget overrasket over at HarperCollins overhovedet havde fået Kagawa til Danmark, da det desværre er meget sjældent at de store amerikanske YA forfattere kommer til Danmark. Jeg ser meget frem til at Kagawa kommer til Danmark igen - måske når Iron Fey bliver oversat?

2 kommentarer:

  1. Hun er simpelthen bare et af de sødeste mennesker! <3

    SvarSlet
  2. Det var fedt at de fik hende til at komme til Danmark, det må de gerne gøre igen. Hun er virkelig frisk. :)

    SvarSlet