lørdag den 19. november 2016

Forfatterarrangement: Nordisk fantasy med Kenneth Bøgh Andersen og Siri PettersenOnsdag d. 12/10 havde Købenshavns Hovedbibliotek arrangeret et forfatterarrangement som handlede om nordisk fantasy. I den andledning havde de inviteret to nordiske forfattere nemlig den danske forfatter Kenneth Bøgh Andersen og den norske forfatterinde Siri Pettersen.

Jeg er, som I måske har læst ud fra min anmeldelse af Siri Pettersens bog Odinsbarn, meget begejstret for Siris værk, og i øvrigt også fan af hende som person. Jeg var derfor nødt til at se og høre hende og møde hende i virkeligheden. Siri kom blandt andet fordi at andet bind i Ravneringene "Råddenskab" udkom samme dag.
Kenneth Bøgh Andersen var også inviteret til arrangementet, og har for nyligt skrevet sjette og sidste bind i Den store djævlekrig.

Arrangementet startede med at de to forfattere blev præsenteret, og arrangementets moderator spurgte publikum hvilke fantasybøger vi havde læst, for at vide hvor at vi stod i forhold til erfaringer med fantasygenren.

Kenneth Bøgh Andersen startede med at læse dele op af hans første bog i serien - Djævelens lærling, Kenneth var rigtig god til at gøre hans oplæsning livlig og sjov. Han fortalte om hans Djævelens lærling og om hans serie generelt. Han fortalt om hvordan at hans bøger er inspireret af religion, kristendommen især, men også om at han til tider indrager andre religioner. Han indrager i serien både døden og græske-og nordiske guder. Hans fortælling af Lucifer/djævelen som karakter var meget interessant, og jeg var bare generelt vild med hvordan at Kenneth fik alle de grove pinsler og lidelser til at virke groteske og sjove. Jeg har endnu ikke læst noget af Kenneth Bøgh Andersen, men jeg har hørt så meget godt om ham - og efter det arrangement kan jeg slet ikke vente med at læse Den store djævlekrig-serien! Den lyder både interessant, spændende og ikke mindst sjov!

Siri Pettersen fik bagefter læst op ad sin første bog Odinsbarn af en kulturformidler.
Siri fortalte om hvordan at hun valgte at skrive Odinsbarn - at man springer lidt ind i fortællingen uden at blive præsenteret for universet som det første. Hun fortalte at hvis man var vandt til at læse fantasy, så ville man være vandt til denne form for skrivemetode. Hun havde valgt at fokusere på karaktererne i starten i stedet for universet.
Hun snakkede om  hvordan at man med fantasy-genren kan skrive og gøre som man vil - man kan skrive om emner og tematikker som normalt ville være risikable at skrive om. Man kan gøre som man vil i fantasy, man bliver ikke kritiseret, da fantasy ikke er realistisk.

Under hele arrangementet blev der livligt snakket, grinet og anbefalet bøger. Begge forfattere var meget søde, og Siri var lige så sød i virkeligheden som hun er på de sociale medier. Det var et rigtig godt arrangement, med en god stemning som blev forstærket med de fine omgivelser af biblioteket og de levende lys og mærke belysning som var blevet pyntet til anledningen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar