søndag den 20. oktober 2019

"På tur i Jane Austens England" af Rachel French


Org. titel: The Jane Austen Travel Guide to Bath and England - Forlag: Frydenlund - Udgivet: 2019 - Sidetal: 256 - Sprog: Dansk - Org. sprog: Engelsk
Anmeldereksemplar fra Frydenlund - 4/5 stjerner"Pak empirekjolen, parasollen og denne bog – så er du klar til en tur i Jane Austens fodspor gennem det georgianske Englands pittoreske byer og smukke landskaber. På tur i Jane Austens England tager dig med rundt til de steder, der spiller en rolle i enten Austens eget liv, i hendes romaner eller i de mange filmatiseringer."

"På tur i Jane Austens England" af Rachel French er en guidebog, som tager dig med rundt til nogle af de steder i England, som har haft betydning for Jane Austens romaner og hendes eget liv. 

Bogen rummer mange forskellige områder i England, som på den ene eller anden måde berører Jane Austen, om det så er hendes forfatterskab, filmmatiseringer eller eget liv. De fleste er nok bekendte med Bath, hvor Jane Austen selv boede, og hvor "Overtalelse" og "Northanger Abbey" blandt andet foregår, men der er også så mange andre områder, som fortælles om i denne bog. Bogens kapitler er opdelt efter landområder i England. Bogen er opdelt i 4 dele, hvor der beskrives 10 steder som hver sætter fokus på enten et område eller by i England. Er man interesseret i Jane Austen og hendes historie, samt perioden hun levede i, er der i bogen også rig mulighed for at læse om dette. De indledende kapitler i bogen omhandler nemlig en biografi om Jane Austen og en beskrivelse af perioden, den georgianske tid. 

Selvom bogen er en guidebog, er det muligt at dykke ned i de enkelte kapitler og blive klogere på områderne og historien. Bogen fungerer dog også rigtig fint som opslagsbog, da den er overskueligt opbygget med opdelingerne af områder og tydelige overskrifter. Da bogen er en guidebog, er der også nogle mere praktiske oplysninger i bogen, hvilket både er praktisk og nødvendigt, hvis man skal have den med sig.  Der er i bogen praktiske rejsetips og adresser, samt forslag til konkrete byvandringer og palæer, og der er kort til hvert område, hvilket er praktisk når man rejser rundt. Bogen har også en rigtig fin størrelse, hvis man planlægger at tage den med på ferien, da den ikke fylder for meget. 

Der er mange fine billeder i bogen, som virkelig inspirerer og lokker læseren, og bogen indeholder mange fine detaljer som illustrationer og citater, som lige tilføjer det ekstra til bogen. 

Om man skal på en Jane Austen-rejse eller man bare planlægger en ferie rundt i England, er denne bog et rigtig fint hjælpemiddel til turen. Du kan bruge den til at finde alle de Austen relaterede steder som du har læst om i hendes romaner, men du kan også bruge den hvis du vil opdage nye områder i England på din ferie. Det er en fin lille guidebog, som får én til at ville rejse afsted og udforske Jane Austen og den georgianske tid i England med det samme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar