mandag den 8. juni 2020

"Evighedssøn" af Adam Silvera


Org. titel: Infinity Son - Forlag: CarlsenPuls - Udgivet: 2020 - Sidetal: 352 - Sprog: Dansk - Org. sprog: Engelsk
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls - 3/5 stjerner


"De to brødre Emil og Brighton har altid set op til Spell Walkerne – en gruppe magikere, som har svoret at gøre verden fri for Spectere. Spell Walkere er født med særlige evner. Evner, som Specterne bruger vold for at få fat i.
Brighton ville ønske, at han besad en evne, så han kunne slutte sig til kampen mod Specterne. Emil ønsker bare, at kampene skal stoppe. Volden er eskaleret, og det er svært for folk med evner at leve åbent og fredeligt. Da det viser sig,
at Emil faktisk besidder en evne, bliver han placeret midt i kampen som den heltemodige Spell Walker, Brighton så brændende ønsker at være.
Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve, og ingen slipper uskadt fra kampene."

Jeg var meget spændt da jeg modtog Evighedssøn, da det er Adam Silveras første fantasy fortælling, og jeg har været vild med andre af hans andre bøger. Bogen skuffede ikke, omvendt opstod der dog til tider lidt forvirring. 

I Evighedssøn følger vi tvillingerne Emil og Brighton der bor i New York. Både Emil og Brighton har gennem deres liv drømt om at blive en del af gruppen kaldet ”Spell Walkere”, og Brighton er som besat af dem, og vlogger og laver videoer af dem. Spell Walkerne er en gruppe med overnaturlige evner, som bekæmper dem der kaldes ”Spectere”, som har fået deres evner ved at stjæle deres evner fra levende, magiske væsener.
Det bliver fortalt, at der inden historien er sket en stor ulykke, et angreb kaldet det store ”blackout”, som slog mange mennesker ihjel. Man mente at Spell Walkerne stod bag, og befolkningen som ikke er overnaturlige, nærer derfor stor mistillid og had til gruppen. Derfor er det gruppens mission at stoppe Specterne, samt bevise deres uskyld og skabe et godt ry igen.  

En dag bliver tvillingerne angrebet af Spectere, og Emil finder ud af, at han har magiske evner. Noget som Brighton altid har drømt om. Med denne nye opdagelse bliver Emil nu draget ind i kampen mellem Spell Walkerne og Specterne, som ser ham som en vigtig part i kampen mod hinanden. Emil står nu mellem at ville leve et almindeligt, fredeligt liv, og et liv hvor han som overnaturlig må kæmpe for fred.

Historien foregår i nutidens New York, og minder på visse punkter om X-Men, i en moderne tid, hvor de sociale medier fylder en del. Brighton bruger nemlig meget af sin tid på at vlogge og omtale Spell Walkerne på de sociale medier. Det er på de sociale medier at Brighton kæmper for at vende gruppens dårlige omdømme, og på denne måde hjælpe dem, selvom at han ingen kræfter har selv. Dette aspekt med de sociale medier var nyt inden for min fantasy-læsning, hvilket var et friskt pust.  

Desværre var historien til tider lidt forvirrende. Især i starten var der rigtig mange forskellige karakterer og termer der skulle introduceres. Især havde jeg svært ved at finde rundt i Spell Walkerne og Spectrene i starten, da der var så mange karakterer at det godt kunne blive lidt fovirrende. Silveras univers kunne i starten godt virke lidt overvældende, men jo længere ind i historien man kom, jo mindre blev denne forvirring. I stedet for at hele universet bliver forklaret i starten, har Silvera valgt at smide os ind i historien, hvilket kunne forvirre, men som også gjorde historien spændende.
Da der var mange karakterer der skulle introduceres, følte jeg ikke at jeg kom helt under overfladen på dem. Karakterer og deres historier er noget af det jeg vægter højest i min læsning, og jeg manglede desværre lidt en fornemmelse af hvem de forskellige personer var. 

På trods af dette, glæder jeg mig til at dykke ned i Silveras univers i næste bog. Silveras nye fantasyunivers virker rigtig interessant og lovende, fyldt med magiske væsener og overnaturlige kræfter i et moderne og urbant setting, hvilket er en rigtig interessant vinkel.

Evighedssøn handler om forholdet mellem brødre, om at blive den udvalgte, selvom man måske ikke vil, og om kærlighed. Derudover er der elementer fra LGBTQ+, hvilket er noget jeg synes er rigtig vigtigt bliver repræsenteret i forskellige typer af historier - også i fantasyfortællinger.

Hvis man er til fantasy som foregår i et moderne setting med fyldt sociale medier, overnaturlige kræfter og masser af aktion, er denne historie lige noget for dig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar