torsdag den 21. september 2017

Forfatterarrangement: David Lagercrantz og Saxo


Søndag den 10. september var jeg inviteret ind af Saxo, for at høre forfatteren David Lagercrantz tale om hans nyeste bog "Manden der søgte sin skygge".
Manden der søgte sin skygge er 5. bog i Millenium-serien, der oprindeligt var skrevet af Stieg Larsson. Dette er Lagercrantzs anden bog i serien og han har en tredje, og sidste bog, i vente i serien.

Da jeg mødte op hos Saxo, blev jeg mødt af et lokale fint pyntet med guirlander, læder-accessories og en masse bøger! Der var fint disket op med lidt bobler, flotte cupcakes og snacks.

Ikke lang tid efter at jeg ankom, kom David Lagercrantz ind, og gik ellers hurtigt og ivrigt igang med at fortælle som hans nyeste bog. Lagercrantz fortalte om hans forfatterskab, hvad han har lavet tidligere og hvad hans tanker er omkring sin skrivning, når han en dag er færdig med Millenium-serien.

Et spørgsmål, som jeg er sikker på han er blevet spurgt om mange gange, gik ud på, hvordan det var at overtage en andens forfatterskab.
Noget han fortalte længe om, var hvordan at denne bog blev til. Han havde en undren over, hvorfor at Lisbeth Salander dog havde en drage tatoveret på sin ryg? Her kom han med en fortælling om et kunstværk der inspirerede ham, og hvordan at Lisbeth i dette værk identificerede sig selv som dragen, der angribes af ridderen.

Lagercrantz var meget energisk og morsom under hele oplægget, og da han var færdig, var der mulighed for at stille spørgsmål.
Da der ikke var flere spørgsmål, var der mulighed for at tale med David Lagercrantz og få taget billeder med ham og få signeret bøger.

Arrangementet var hurtigt overstået, og alt i alt var det en rigtig hyggelig søndag eftermiddag. Mange tak til Saxo og Modtryk for det fine arrangement.

Har du læst nogle af bøgerne i Millenium-serien?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar