torsdag den 29. juni 2017

"Ravnenes hvisken - bog 1" af Malene Sølvsten

 Forlag: Carlsen, Lindhardt og Ringhof – Udgivet: 2016 – Sidetal: 707 – Sprog: Dansk
 5/5 stjerner

"Fantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden, da en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang. Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle. Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel."

Er du til fantasy, krimi, en spændende og underholdende fortælling med et stort persongalleri? Så er Ravnenes hvisken lige noget for dig!
Ravnenes hvisken er en blanding af fantasy, nordisk mytologi, spænding og mystik.

Bogen handler om Anne der er 17 år og er lidt af en outsider i byen Ravnsted, i Nordjylland. Hun har haft en hård start på livet, da hendes forældre har forladt hende og hun bliver smidt rundt imellem institutioner, ungdomsfængsel og plejefamilier. Hun har en mørk fremtoning og hendes eneste ven er en stor hund kaldet Monster. Alt dette ændrer sig dog da Anne starter i gymnasiet og møder Luna og Mathias. Tingene begynder at gå bedre indtil at hun begynder at møde nye, sære mennesker. Lige pludselig finder Anne sig midt i en kamp om magt mellem overnaturlige væsener.

Selvom at Anne virker meget hård, elsker jeg hende. Jeg elsker hendes sarkasme og sorte humor, og der er så mange gode guldkorn igennem bogen! Hun træffer både gode og dårlig valg, men hun er også kun 17 år, hvilket gør det mere realistisk. Samtidig har hun en afstand og skepsis til alting, hvilket der kommer mange sjove øjeblikke ud af.

Historien foregår i Nordjylland og det var rigtig forfriskende og anderledes at læse om en fantasyfortælling dér. Det foregår i den nordjyske by, Ravnsted og omegn, og man mærker virkelig den hårde jyske natur. Nordjylland er dog ikke længere helt som vi kender det, da Anne finder ud af at det vrimler med halvguder og andre væsener fra den nordiske mytologi.

Ravnenes hvisken er en fantasyfortælling blandet med krimi. Det er en kombi jeg var lidt spændt på at se om ville fungere - men det gør det altså! Jeg elsker, at udover at der er fantasyelementer i historien, også er det her mysterieaspekt, hvor man går og grubler over hvem den skyldige er. Og lad mig fortælle, jeg burde nok have regnet den ud, men det havde jeg altså ikke!

Som nævnt i forrige indlæg, var jeg for omkring 2 uger siden til et arrangement med Malene Sølvsten, og der hørte jeg om hendes skriveproces og hvor meget arbejde der har ligget i at skrive bogen. Det kunne jeg tydeligt fornemme da jeg læste Ravnenes Hvisken. Alle de facts som man måske ikke umiddelbart tænker over, har Malene tænkt over, og det giver så meget ekstra til bogen. Der er kælet for detaljerne og det kan mærkes!

Selvom at bogen er på 707 sider, fanger den én med det samme. Den er fyldt med venskab, spænding, mystik og mytologi. Den er rigtig velskrevet og svær at lægge fra sig. Malene er rigtig god til at give os vigtige informationer samtidig med at holde igen med detaljer, som virkelig vækker ens nysgerrighed.

Man skal absolut ikke holde sig tilbage pga. bogens størrelse, da det er en rigtig velskrevet fantasy fortælling fyldt med lækre historiske detaljer og spækket med elementer fra nordisk mytologi - og det er ikke kedeligt, tværtimod!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar