fredag den 17. november 2017

Bogforums bogblogger-event d. 8 novmeber

Reklame: Jeg var inviteret af Bogforum til arrangementet og bøgerne modtog jeg til arrangementet. 
Jeg var inviteret af Bogforum til deres eget bogblogger-event onsdag d. 8 november som optakt til Bogforum 2017. Arrangementet foregik på Crowne Plaza Copenhagen Towers og da jeg ankom var der sørget for snacks, drikkevarer og lækker mad. 
Det var et lille, intimt arrangement, hvor at Bogforum havde inviteret Elsebeth Egholm, Sarah Engell og Mhairi McFarlane til samtale. Desværre måtte Elsebeth Egholm melde afbud, men i stedet havde Bogforum fluks fået arrangeret at A. J. Kazinski skulle komme. 

Arrangementet startede med A. J. Kazinski-parret, fortalte om deres forfatterskab og hvordan at deres første bog blev til. De fortalte at deres første bog sammen skulle have været deres eneste, men at der er nu 5 bøger i serien. Derudover er de også bag pseudonymet Anna Ekberg, hvor at de yderligere har skrevet 2 bøger. 

De læste op af "Miraklernes nat" som er deres nyeste udgivelse. De fortalte faktisk at de havde været ude og fejre udgivelsen af bogen dagen forinden og derfor var lidt tømmermænds ramte. Derfor var det endnu mere fedt at de kunne træde til den aften. 


Den næste der var på, var Sarah Engell som er aktuel med bogen "Valget", som jeg har skrevet en anmeldelse af her, hvis i er interesserede. 

Sarah fortalte hvad Valget handler om og hvordan bogen blev til. Hun fortalte om den store research der var i forbindelse med bogen, og at der var mange ting hun ikke vidste da hun gik ind i projektet fx. om politik og flygtninges ruter til Europa. 
Hun fortalte også om hvordan at hun hele tiden blev overhalet af tiden, og at mange at de politiske tiltag som hun skrev om, enten blev ændret eller fjernet i Danmark imens at hun skrev bogen. Hun var derfor på et tidspunkt nødt til at sige, at nu "frøs" hun tiden, fordi ellers kunne hun gå og rette i bogen hele tiden. 
Sarah snakkede også om hvordan at en af de store udfordringer ved at skrive Valget var den 7-årige Lilas' kapitler, da det ikke skulle lyde for voksent. 
Hun havde derudover en stor bunke af bøger med, som var hendes andre bøger, som hun også snakkede lidt om. Det var vigtigt for hende at skrive om noget der betød noget for hende, og derfor handler mange af hendes bøger omkring tabubelagte emner så som selvmord og selvskade - og nu en bog om flygtninge og politik. 


Mhairi McFarlane kom nærmest direkte fra flyveren og blev interviewet af Alice fra HarperCollins Nordic DK. De startede med at snakke om hvordan at Mhairis navn skal udtales, og for dem der er nysgerrige udtales det "Vaari". Mhairi sagde selv, at hun ikke selv ville vide hvordan det skulle udtales, hvis det ikke var fordi at det var hendes eget navn. 
Mhairi fortalte om sit forfatterskab og hvordan at "You had me at hello", "I det øjeblik jeg var din" på dansk, var inspireret af hendes studietid og hvor hun selv havde et langdistanceforhold. Hun fortalte hvordan at hun i sit forfatterskab fik inspiration fra sit eget liv og sine venner, og at hun flere gange havde oplevet at venner og bekendte havde spurgt hende, om hun havde skrevet om dem, når det slet ikke var dem hun havde tænkt på. 
Der blev snakket om chick-lit, 30'erne, bogforsider og Fifty Shades of Grey.

Til sidst var der mulighed for at få sine bøger fra goodiebaggen signeret og der var også tid til en snak forfatterne og de andre bloggere.
Det var en rigtig hyggelig aften, og jeg krydser allerede fingre for at blive inviteret igen næste år. Tusinde tak til CarlsenPuls, Politikens Forlag, HarperCollins Nordic DK og Bogforum for invitationen og den fine goodiebag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar