onsdag den 31. januar 2018

"En af os lyver" af Karen M. McManus

Org. titel: One of Us Is Lying - Forlag: CarlsenPuls - Udgivet: 2018 - Sideantal: 400 - Sprog: Dansk - Org. sprog: Engelsk
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls - 4/5 stjerner

"Fem unge mødes til eftersidning. Kun fire kommer ud i live. Yale-ansøgeren Bronwyn følger (næsten) altid reglerne. Sportsstjernen Cooper har kun styr på sit liv, når han er på baseball-banen.  Skolen 'bad guy' Nate er godt på vej i den forkerte retning. Skønheden Addy holder alt i verden sammen på sin tilsyneladende perfekte tilværelse. Og outsideren Simon, manden bag Bayview Highs sladder-app, kommer aldrig til at afsløre noget om de fire andre igen. Han dør, 24 timer før han havde planlagt at offentliggøre deres dybeste hemmeligheder. Efterforskningen viser, at det ikke er et uheld. Og de er alle mistænkt. Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er, hvor langt du vil gå for at beskytte dem."

Det hele starter da stræberen Bronwyn en dag bliver sendt til eftersidning efter at have fundet en andens mobil i sin taske. Det viser sig at der er 4 andre elever der har oplevet det samme, og de er alle sammen sikre på at der er nogen der har lavet sjov med dem. Under eftersidningen sker der noget med outsideren Simon, og de 4 unge står tilbage som mistænkte.

"En af os lyver" af McManus mindede mig meget om filmen "The Breakfast Club" i dens omgivelser og personligheder, bare med mord i, hvilket jeg synes var en rigtig god idé.
Der er et mord der skal løses, og vi følger de fire mistænkte. De er 4 meget forskellige karakterer som er bygget på den lidt stereotypiske forestilling om amerikanske high school elever.
Under læsningen mistænkeliggjorde jeg alt og alle, hvilket var ret sjovt. Alle fire har umiddelbart motiver for at gøre det, og langsomt kommer alle deres hemmeligheder frem. 

I hvert kapitel skiftes man til at følge de fire hovedmistænkte, og samtidig flettes de fire studerenes historier langsomt sammen.

"Vi er i et tomt, halvfærdigt hus efter midnat, til et møde mellem Firkløveret fra Bayview. Det er som en dårlig spionfilm, men der er ikke nogen anden måde, vi fire kunne mødes uden at tiltrække os for meget opmærksomhed."

Bogen er rigtig spændende og mystisk, og man går hele tiden og gætter på hvem der kunne være morderen. Jeg skiftede mening mange gange under læsningen. Selve historien blev langsomt bygget op, men jeg synes at afsløringen/slutningen gik lidt for hurtigt til sidst. Jeg ved  stadig ikke helt hvad jeg skal synes om afslutningen.
En af os lyver er en fængende læsning som var svær at lægge fra sig, og jeg havde ikke på noget tidspunkt regnet ud hvem morderen var. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar