søndag den 26. maj 2019

"Echo Ridge" af Karen M. McManus


Org. titel: Two Can Keep a Secret - Forlag: CarlsenPuls - Udgivet: 2019 - Sidetal: 368 - Sprog: Dansk - Org. sprog: Engelsk
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls - 4/5 stjerner


"Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror hos sin bedstemor, som hun knap nok kender.

Byen er billedskøn, men gemmer på hemmeligheder. Og nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv ..."

Forfatteren til "En af os lyver" er tilbage med sin anden udgivelse. Er man interesseret i at læse min mening om hendes debutroman, kan man læse min anmeldelse af den her

Historien foregår i en lille landsby i USA. Et sted hvor alle kender hinanden, og hvor byen er spækket med hemmeligheder. Ellery og hendes tvillingebror flytter til byen, og de to bliver hurtigt blandet ind i byens historie og mysterier.
To piger er nemlig forvundet, og byens forlystelsespark med gysertema skaber en uhyggelig stemning over byen.

Jeg læser generelt ikke mange krimier og thrillers, men det er noget som jeg elsker at se på TV. Denne bog var dog både spændende og lidt spooky, og historiens setting med en afsides by, high-school og uhyggelig forlystelsespark, tændte min interesse for krimier igen. Jeg blev hurtig grebet af historien, og fik vendt siderne meget hurtigt. 
Det er en bog der er hurtigt læst, da der hele tiden sker noget, og man hele tiden får nye clues, som man prøver at løse.  
Jeg skiftede også hele tiden undervejs holdning til, hvem der var moderen, og i sidste ende regnede jeg ikke ud hvem det var.

Der er mange personer at holde styr på undervejs, men det bliver aldrig uoverskueligt eller forvirrende. Man får nemlig et godt kendskab til dem alle sammen. Historien fortælles af Ellery og vennen Malcolm, og kapitlerne er derfor delt imellem dem.

Det eneste minus jeg har omkring bogen er, at jeg synes den sluttede lidt for hurtigt. Det var som om, at det gik lidt for hurtigt med at få afsluttet sagen til sidst, og der var nogle motiver og handlinger som jeg godt kunne have brugt en forklaring på. Jeg må dog rose McManus for den afsluttende sætning som hun har skrevet i bogen, der virkelig var creepy og god. Jeg vil selvfølgelig ikke sige hvad det er, men den have virkelig effekt.

Karen M. McManus’ anden udgivelse er en spændende og medrivende historie, fyldt med mystik, mord, high-school drama og kærlighed. Bogen er så meget mere end bare to forvundne piger. Det er også en bog om familie og de hemmeligheder som der bæres rundt på.”Echo Ridge” var, efter min mening, endnu bedre end debutromanen, da bogens handling og setting var så anderledes, spændende og lidt uhyggelig.   

Efter at have læst ”Echo Ridge”, skal jeg helt sikkert til at læse nogle flere krimier og thrillere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar