mandag den 24. december 2018

"Hvis det er os" af Becky Albertalli og Adam Silvera

Org. titel: What If It's Us - Udgivet: 2018 - Sidetal: 449 - Sprog: Dansk - Org. sprog: Engelsk 
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls - 4/5 stjerner

Et tilfældigt møde på et posthus i New York. En række do-over-dates. To drenge. Hvad er universets plan med dem? 
Arthur er kun i New York sommeren over, men hvis hans kærlighed til Broadway-musicals har lært ham noget, så er det, at universet kan levere en fantastisk romance, når man mindst venter det.
Ben synes, at universet skulle tage at passe sig selv. For hvis det passede ordentligt på ham, ville han ikke være på vej på posthuset med en kasse fyldt med ekskærestens ting. 

Arthur er henover sommeren i New York, som praktikant på morens arbejde. Han kommer fra Georgia, hvor også hans bedste venner bor. Han er tidligere sprunget ud som homoseksuel over for dem, og siden har de været lidt mærkelige.

Ben kommer fra New York og skal henover sommeren gå i sommerskole, med sin eks. Det skal han fordi at han har klaret sig for dårligt i skolen, efter at have brug en masse tid med ekskæresten Hudson, da de stadig var sammen. Der er udsigt til en lang sommer.

Nu står Ben på posthuset med en papkasse med ekskærestens ting, som skal sendes hjem til ham. Arthur stopper op foran posthuset og ser nogle identiske tvillinger, og får derefter øje på en fyr, som viser sig at være Ben. Ben får aldrig sendt papkassen og i stedet falder de to i snak - indtil at de bliver forstyrret af en flashmob med en Bruno Mars sang.

Becky Albertalli og Adam Silvera er et rigtig godt par. De har formået at skrive en historie der både er sød og hjertevarm samtidig med at de behandler mere alvorlige emner som forskel i levestil og økonomi samt homoseksualitet.

Historien har en ”instalove”, og selvom at det er noget jeg normalt ikke er så meget til, var det egentlig gjort på en meget fin måde.
Det er en sød fortælling som man flyver igennem. Den er fyldt med sommerfornemmelser og en stærk New York stemning.

Selvom at bogen er meget sød og hjertevarm, er den samtidig også præget af misforståelser, vemodighed og kaos, fordi både Arthur og Ben døjer med deres problemer. Bogen handler nemlig også om at finde sig selv, om valgt, uddannelse og den første kærlighed.

Jeg elskede i øvrigt alle de referencer som forfatterne havde skrevet ind i bogen. Der er referencer til både Harry Potter, fanfiction, Hamilton og musicals.

Jeg var vild med alle karaktererne i bogen, og også Arthurs og Bens venner havde en vigtig rolle i bogen. De var virkelig interessante og sjove, og tilføjede noget vigtigt til historien.

”Hvis det er os” er en sød og sjov fortælling om ung kærlighed, om ”do-over-dates”, venskab og de svære valg i livet. Historien skuffede bestemt ikke, og jeg skal helt bestemt snart læse noget mere fra de to forfattere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar